Форум міста Луцьк

Форум міста Луцьк

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 04.02.2026 - 06:28:13
Сторінки:  1  

Розточка для отворів втулок

ПовідомленняАвтор

Скажіть, а яку розточку використовуєте для внутрішніх отворів? Я чув, що є багато варіантів, але не розумію в чому різниця.

Denizz

Користувач

Статистика:
09.12.25 - 21:17:45
Повідомлення # 1
RE: Розточка для отворів втулок

Залежить від глибини отвору та матеріалу, який обробляєш. Для неглибоких отворів використовую звичайну розточку з твердосплавною пластинкою - вона тримає гостроту довго і дає чистий поверхню. А для глибоких отворів краще брати довгу розточку, інакше вібрація буде сильна і якість постраждає. Я на практиці зрозумів, що економія на інструменті призводить тільки до збільшення браку. Краще один раз купити якісний інструмент, ніж потім гробити матеріал.

Maryk

Користувач

Статистика:
09.12.25 - 22:04:19
Повідомлення # 2

Я пропоную поділитися своєю систематизацією інструментів. Майже кожного дня я використовую набір розточок різних діаметрів. Спочатку здавалось, що це дорого, але коли розраховуєш вартість на одну деталь за рік роботи, то це зовсім не критично. До того ж, правильний підбір інструменту суттєво впливає на точність готової втулки. Я часто навчаю молодих хлопців, і перший їхній урок - це саме правильний вибір та утримання інструменту. На своєму сайті я знайшов текст про всі нюанси: https://rgs-ukraine.com.ua/p2022393791-izgotovlenie-vtulok.html - там дійсно детально все написано.

Подякували: Leorick, Moro, Ванина мама, SmiloFF, vicfrommogilev

-Виктория-

Користувач

Статистика:
09.12.25 - 22:50:08
Повідомлення # 3
Krobak - концерт в рамках Марафона Независимой Музыки : Попередня темаНаступна тема: крауд-маркетинг
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники

Running on: phpBB 8.0.0